Մշակութային09:46, 13 Նոյեմբեր 2014
Թուրքական համալսարանում հայկական խոհանոցի վարպետության դասեր (լուսանկարներ)
Հայաստանցի շեֆ-խոհարար Գրիշա Անտինյանը Ստամբուլի Քադիր Հաս համալսարանի Ermenihaber.am-ի հետ զրույցում պատմեց Գրիշա Անտինյանը պատմեց հետևյալը.
«Հրավերը ստացել ենք համալսարանի կողմից: Ծրագրին մասնակցելու են մի քանի Ermenihaber.am
հրավերով համալսարանի խոհարարների դպրոցում հայկական խոհանոցի
վարպետության դասեր է անցկացրել:
Խոհարարը Ստամբուլ է մեկնել համալսարանի «Food for diplomacy» ծրագրի
շրջանակներում:
երկրների խոհարարներ՝ ներկայացնելով իրենց խոհանոցները: Առաջինը մենք
ենք: Այսօր ուսանողներին սովորեցրել եմ Լոռվա բորանի, Սյունիքի աղցան.
դոլմա և, բնականաբար, Ղափամա պատրաստել: Ուսանողները մեծ հետաքրքրություն
են ցուցաբերում»:




Այս ենթաբաժնի վերջին նորությունները
Ուղուրջան Բալ. «Չնայած Հայաստանը տարածքով փոքր է, բայց խոր արմատներ ունեցող իր պատմությամբ աշխարհի ամենահին քաղաքակրթություններից մեկն է»։
Ստեղծագործության տեսահոլովակը նկարահանվել է Ստամբուլի Բեշիքթաշի Սուրբ Աստվածածին հայկական եկեղեցում:
Պատարագի մատուցման նախապատրաստական աշխատանքներն ընթացքի մեջ են։
Ուղիղ խոսք
Անկարայում հարձակում TUSAŞ-ի վրա․ մանրամասներ և վերլուծություն
ամենաշատ ընթերցված
Օրացույց
Հարցումներ
Այս տարի կբացվի՞ հայ-թուրքական սահմանը 2 երկրների քաղաքացիների համար:
արտարժույթ
| EUR | TRY | USD |
| 549.84 | 90.05 | 485.12 |